Duurzaamheid: Iedere dag een beetje beter!

Versie_3_Etten_Leur.png
 

Onder het motto 'iedere dag een beetje beter' werken we voortdurend aan een duurzamer winkelcentrum. Daarnaast bouwen we aan een duurzame relatie met onze bezoekers, ondernemers en directe omgeving.

Belangrijke onderwerpen voor het winkelcentrum zijn het reduceren van energieverbruiken, het behalen van een duurzaamheidscertificaat (BREEAM In-Use), gescheiden afvalinzameling en recycling, het creëren van lokale werkgelegenheid, tevreden bezoekers en het samenwerken met (lokale) sociale initiatieven.

Zonne-energie

Meer dan 55% van ons energieverbruik wordt opgewekt met de zon. Op het dak van ons winkelcentrum zijn in totaal 461 zonnepanelen geplaatst. Deze installatie wekt het jaarlijkse energieverbruik van 35 huishoudens op.

Windenergie

In winkelcentrum Etten-Leur maken we gebruik van windenergie. Hiermee beperken we het gebruik van fossiele brandstoffen en verminderen we vervuiling en uitstoot van broeikasgassen zoals CO2. Windenergie is schoon en raakt nooit op.

 
Waterbesparing

Per jaar maken ongeveer 100.000 bezoekers gebruik van onze openbare toiletten. Dankzij waterbesparende toiletten, urinoirs en kranen besparen we ongeveer 1,5 liter water per bezoeker.

Werkgelegenheid

Winkelcentrum Etten-Leur draagt bij aan de lokale werkgelegenheid. Ruim 350 medewerkers uit Etten-Leur en omgeving staan in ons winkelcentrum voor u klaar.

 
Recycling


Om zuinig om te gaan met grondstoffen & onze CO2-uitstoot te minimaliseren vinden we het belangrijk om afval te voorkomen, hergebruiken én recyclen. 78% van het afval dat vrij komt in Etten-Leur wordt al gerecycled naar nieuwe grondstoffen en nieuwe energie.

Sociale Initiatieven

Winkelcentrum Etten-Leur ondersteunt sociale initiatieven zoals de LINDA.foundation en de Langste Tafel.

 
Heb jij gouden tips voor Etten-Leur?
Geef je mening via deze link >>