Handige barbecue tips!

17 juli 2018
Handige barbecue tips!

Het zonnetje schijnt, de temperatuur is gestegen, kortom: het barbecueseizoen is in volle gang! Zin om je familie en vrienden uit te nodigen voor een bbq, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen probleem, wij hebben 5 handige tips voor je! Zodat je zonder stress een gezellige barbecue kan organiseren!

Tip 1: de barbecue

Barbecues heb je in veel soorten en maten. De wegwerpvariant is niet duur en kan je gewoon bij Hema halen, handig voor in het park bijvoorbeeld. Check wel even of je in het park mag barbecuen! Heb je een grote groep uitgenodigd? Dan is een gas barbeque handiger. Voor een heerlijke smaak aan het eten is een houtskool barbecue geschikt.

Tip 2: visliefhebbers

Bij een bbq denken veel mensen direct aan vlees, maar een stukje vis op de gril is natuurlijk ook heerlijk. Vis is een stuk lichter dan vlees, dus je zit er er ook minder snel vol van. Droogt de vis snel uit op de barbecue? Dat is natuurlijk zonde, rol het stukje vis eens in aluminiumfolie met een schijfje citroen en lekkere kruiden. Zo behoudt de vis zijn sappen, en brandt hij niet aan!

Tip 3: vleesliefhebbers

Biefstuk, hamburgers, spareribs, worstje, speklapje of liever een gemarineerd kippetje? De keuze is reuze. Wat je kiest ligt natuurlijk aan je persoonlijke smaak, wel is het altijd handig om van te voren even te informeren waar je gasten dol op zijn. Een goede variatie in vlees is vaak het lekkerst, een paar stukjes rund, wat varkensvlees en een lekker stukje kip.

Bij Poeliershuis Schrauwen heb je heerlijke kip(gerechten)! 

Tip 4: lekker vega

Gegrilde groenten op de barbeque zijn een echte aanrader, gezond en lekker! Geschikte groenten voor de barbecue zijn onder andere: paprika, aubergine, champignons, groene asperges, courgette en maïskolven. Stokbrood met dips, salades, kazen en olijven maken het natuurlijk helemaal af!

Tip 5: drank & decoratie

Een barbecue is niet compleet zonder lekkere drankjes. Bij vlees is een biertje en/of rood wijntje geschikt en een wit wijntje is weer heerlijk bij verschillende soorten vis. Zin om echt uit te pakken? Maak dan een lekkere sangria! Liever geen alcohol? Haal dan een frisje of radler in huis!

Een mooi tafelkleed, servetten, kaarsjes en vrolijke bloemen maken het extra gezellig! Voor bloemen en planten kan je terecht bij Jan Tit Bloemen & Planten.