Zo maak jij een perfect Moederdag ontbijt!

30 april 2019
Zo maak jij een perfect Moederdag ontbijt!

Op zondag 12 mei is het Moederdag. Natuurlijk zijn we het hele jaar door blij met onze lieve mama's, maar op deze dag zetten we ze extra in het zonnetje! 

Verras haar met een Moederdag ontbijt

Is het niet heerlijk om wakker te worden op de zondagochtend en verrast te worden met een volledig verzorgd ontbijt? Dat kan jouw lieve moeder vast waarderen, daarom hebben we hieronder een aantal ontbijt-ideeën op een rijtje gezet. 

Wentelteefjes met vanillesuiker

Klop 1 ei, 2 zakjes vanillesuiker, 1 theelepel kaneel en 250 ml melk in een schaal. Snijd de korstjes van 6 sneetjes wit casinobrood. Dip de sneetjes 1 voor 1 door het eimengsel en giet het overige mengsel over de boterhammen. Verhit roomboter (ongeveer 20 gram) in een koekpan en bak eerst de ene helft van de wentelteefjes mooi goudbruin. Keer ze halverwege natuurlijk een keer om. Verhit volgens nog wat roomboter in de pan en bak de andere helft van de wentelteefjes. Het hele gezin kan van deze wentelteefjes genieten, eet smakelijk! 

Aardbeien met cheesecakedip

Meng 200 gram zuivelspread met 100 gram yoghurt en 2 eetlepels ahornsiroop tot een glad mengsel. Verkruimel 50 gram volkoren biscuits in een schaaltje. Was 400 gram aardbeien en verdeel de aardbeien, de yoghurtdip en de verkruimelde koekjes over 3 bakjes. Haal de aardbeien door de yoghurtdip en daarna door de koekjes. Smullen maar!

Tomatentulpjes

Snijd 5 gram bieslook fijn en meng dit met 200 gram zuivelspread. Snijd 500 gram snoeptomaatjes aan de bovenkant kruislinks tot iets onder het midden en prik een gaatje aan de onderkant van de tomaat. Schep met een theelepel de pitjes uit de tomaten. Vul ze daarna met het zuivelspread mengsel. Steek in de gaatjes van de tomaten, die je zojuist hebt gemaakt, een bieslooksprietje. Leg de tomaten mooi bij elkaar op een bord, als een prachtig bosje tulpen (tomaten)!

Wil je met het hele gezin genieten van bovenstaande ontbijt-ideeën? Maak dan wat meer en smul samen van een heerlijk Moederdag ontbijt! 

Je bent natuurlijk ook van harte welkom in een van onze winkels in winkelcentrum en Winkelhart Etten-Leur, om een lief Moederdag cadeau te scoren. 

Fijne Moederdag!