Skip to main content

In het pand waar tot twee jaar geleden café Het Raadhuis gevestigd was, is op 22 oktober een nieuw sushirestaurant geopend: Kimino Sushi. We nemen een kijkje!

Kimino: voor jou

Kimino Sushi is een Japans sushirestaurant met een all-you-can-eat-concept, maar daarnaast bieden ze ook de mogelijkheid om à la carte te bestellen. In de toekomst wordt er een menukaart ontwikkeld voor afhaal en bezorging. Kimino Sushi is ontstaan uit een samenwerking van vier eigenaren. Zij hebben meer dan 30 jaar horeca-ervaring en de nieuwkomers streven dan ook naar kwaliteit en gastvrijheid. De kwaliteit en versheid van het eten, maar ook de gastvrijheid naar mensen toe vinden zij erg belangrijk. Vandaar dat het restaurant ‘Kimino’ heet die de betekenis ‘jouw/voor jou’ heeft. Het gaat puur om de gasten. Het personeel van Kimino Sushi is enthousiast en vriendelijk en de speciaal getrainde chefs zorgen ervoor dat de gasten de beste smaakbeleving krijgen. 

Verschil in sushi

Eigenaar Hong Zhou: “Sinds 2015 is mijn affiniteit voor Japan gegroeid. Tot nu toe heb ik vier reizen naar Japan gemaakt, omdat de kwaliteit van het eten en de gastvrijheid van de mensen mij aanspreekt. In het jaar 2019 gingen mijn vader en ik naar Japan. We merkte toen dat de Japanse sushi heel erg verschilt met de Nederlandse sushi. De sushi in Nederland is bijvoorbeeld niet de sushi zoals het in Kyoto wordt geserveerd. Sushi is namelijk niet gemakkelijk om te maken. Van origine hoort sushirijst bijvoorbeeld zurig te zijn, maar bij de Nederlandse sushirestaurants maken de chefs sushirijst met een suiker. Bij Kimino Sushi maken we de sushi op traditionele wijze.

Ook over de verse vis zijn veel misverstanden”, zegt hij. Veel mensen denken: Hoe verser hoe beter, maar met ‘vers’ bedoelen zij: lekker. Sommige vissen bevatten juist minder smaak wanneer het heel vers is. De ene vis moet vers zijn, de ander laat je rijpen en een andere fermenteer je. 

Sindsdien wilden we de ervaringen die wij meemaakten in Japan terugbrengen naar Nederland. We hebben geprobeerd om het traditionele en moderne Japan samen te voegen in ons interieur. Het restaurant is gedecoreerd met veel hout, iets wat wij veel terugzagen in de Japanse restaurants. De muurschilderingen bevatten daarnaast Japanse anime en dit komt veel voor in Tokyo.”

Coronatijd 

Tijdens de coronalockdown is er hard gewerkt om het restaurant te realiseren. Kimino doet er alles aan om de kwaliteit van het eten en de gastvrijheid van Japan hier naar Nederland te brengen. 

Bij Kimino Sushi kan je lunchen en dineren. De maaltijden bij zijn er altijd vers en met veel aandacht bereid. Laat je verrassen door het overheerlijke Japanse all-you-can-taste-menu en het sfeervolle interieur. Zien we jou binnenkort verschijnen?